ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

 Σήμερα κάναμε κάτι πολύ επίκαιρο : Προσομοιώσαμε μια αστική οικογένεια που καθισμένη δίπλα στο τζάκι, συζητούσε «τι θα κάνει τα Χριστούγεννα». Η οικογένεια αποτελούνταν από τον πατέρα ( 45 ετών ), τη μητέρα (39), τον γιο (13), την κόρη (7) και την πατρική γιαγιά (68), η οποία ζούσε μόνη της, μιας και είχε πεθάνει ο σύζυγός της, σε δικό της διαμέρισμα, κάτω από το ζευγάρι. Οι γονείς της Μαρίας ζούσαν στο χωριό.

Περισσοτερα

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΜΗΝ Τ’ «ΑΓΑΠΑΤΕ», ΜΕΡΟΣ 2ο

Αφού καλωσορίσαμε τα νέα μέλη που δεν μπόρεσαν να έρθουν την προηγούμενη φορά και θυμηθήκαμε τι είχαμε πει στην πρώτη μας συνάντηση, προσπαθήσαμε κάτι δύσκολο : να μπούμε στο μυαλό και, κυρίως, στην καρδιά των μελών της οικογένειας που εξετάζουμε. Μέσα από ρόλους : 4 άτομα «έπαιξαν» τον γιο, άλλα 4 τον πατέρα, άλλα 4 τη μητέρα, 3 άτομα το βρέφος και 3 άτομα τη μητρική γιαγιά. Τα υπόλοιπα άτομα μπήκαν σε ρόλο παρατηρητή.

Περισσοτερα

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΜΗΝ Τα’ «ΑΓΑΠΑΤΕ»,ΜΕΡΟΣ 1ο

 

Αφού ανταλλάξαμε ευχές για την καινούρια χρονιά στη Σχολή Γονέων και συνδεθήκαμε συγκινησιακά, ασχοληθήκαμε με τη μελέτη μιας αληθινής περίπτωσης μιας αστικής οικογένειας που ο γιος, μαθητής Β΄ τάξης, παρουσίαζε μαθησιακά προβλήματα. Οι γονείς χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και έγραψαν τις σκέψεις τους πάνω στο θέμα, καθώς και τι θεωρούσαν ότι ήταν λειτουργικό και τι δυσλειτουργικό για την οικογένεια αυτή συνολικά κι όχι μόνο για το παιδί.

Περισσοτερα

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ 2018 – 2019

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ : ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Προσπαθήσαμε μέσα από αληθινά περιστατικά οικογενειών να αναδύσουμε τους λόγους που κάνουν τα πράγματα να πετυχαίνουν και να λειτουργούν σωστά. Δώσαμε έμφαση στη συναισθηματική παρουσία και τροφή που παρέχει ο γονέας στο παιδί του, που την έχει μεγάλη ανάγκη και που είναι καθοριστική για τη μετέπειτα ζωή του.

Περισσοτερα