Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου Δικαιωμάτων του Παιδιού επισκέπτεται το Γ1′

Σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, εμείς οι μαθητές του Γ1 δεχθήκαμε μια όμορφη επίσκεψη στο σχολείο μας. Ήταν η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τέσσερις ευγενικές κυρίες έστησαν τα σκηνικά τους και ξεκινήσαμε να συμμετέχουμε σε όμορφες δραστηριότητες. Αρχικά, συγκεντρωθήκαμε γύρω από διάφορα βιβλία, επιλέξαμε ο καθένας το βιβλίο της αρεσκείας μας και το διαβάσαμε. Έπειτα, αναλάβαμε το ρόλο εικονογράφου και δημιουργήσαμε το δικό μας εξώφυλλο, για το βιβλίο, που είχαμε επιλέξει. Κατόπιν, διαβάσαμε ένα βιβλίο και συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα και το πόσο σημαντικό είναι ο καθένας μας να πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του. Τέλος, παίξαμε “φιδάκι” χωρισμένοι σε ομάδες και απαντήσαμε σε σχετικές ερωτήσεις, που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τα Δικαιώματα των Παιδιών. Ήταν μια ιδιαίτερα όμορφη δραστηριότητα, που μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο των βιβλίων.

 

Οι μαθητές και η δασκάλα του Γ1′

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]