Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου Δικαιωμάτων του Παιδιού επισκέπτεται το Γ2′

Σήμερα, Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, εμείς οι μαθητές του Γ2 δεχθήκαμε μια όμορφη επίσκεψη στο σχολείο μας. Ήταν η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Δυο γλυκές κυρίες έστησαν τα σκηνικά τους και ξεκινήσαμε να συμμετέχουμε σε όμορφες δραστηριότητες. Αρχικά, συγκεντρωθήκαμε γύρω από διάφορα βιβλία και επιλέξαμε ο καθένας όποιο του άρεσε και το διάβασε. Έπειτα, αναλάβαμε το ρόλο εικονογράφου και δημιουργήσαμε το δικό μας εξώφυλλο, για το βιβλίο, που διαβάσαμε. Στη συνέχεια, διαβάσαμε ένα βιβλίο και συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα και το πόσο σημαντικό είναι ο καθένας μας να πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του. Τέλος, παίξαμε “φιδάκι” χωρισμένοι σε ομάδες και απαντούσαμε σε σχετικές ερωτήσεις, που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τα Δικαιώματα των Παιδιών. Ήταν μια ιδιαίτερα όμορφη δραστηριότητα, από την οποία αποκομίσαμε πολύ χρήσιμες γνώσεις με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο.

 

Ο μαθητής του Γ2′

Κωνσταντίνος Σάλτος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]