ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ “ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ“ – ΤΜΗΜΑ Γ2′

Με αφορμή τη μελέτη του Μινωικού Πολιτισμού στα πλαίσια της Ιστορίας σήμερα, Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στην τάξη μας χάρις στην τεχνολογία και τον ψηφιακό της κόσμο δώσαμε πνοή ζωής στο φουτουριστικό ανάκτορο της Κνωσού σε μια εικονική περιήγηση στα αμέτρητα δωμάτια, στις εντυπωσιακές αυλές και στη βασιλική αίγλη.

Περπατήσαμε και χαθήκαμε στον δαιδαλώδη λαβύρινθο και νιώσαμε για λίγο κομμάτι της ιστορίας. Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της αναπαράστασης της ζωής στο εκθαμβωτικό ανάκτορο επιχειρήσαμε να φτιάξουμε οι ίδιοι ό,τι μας εντυπωσίασε περισσότερο από τον πιο σπουδαίο ίσως πολιτισμό που γνώρισε τούτη η χώρα. Αντικειμενικά το κάλλος σε συνδυασμό με το μέγεθος και τη δυναμική που αποπνέει το ανάκτορο της Κνωσού το κατατάσσουν σε ένα από τα πιο εμπνευσμένα κτίσματα παγκοσμίως.

Οι μαθητές και η δασκάλα

του Γ2′

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]