ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Γ2′ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ SKYPE ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ

Σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, εμείς οι μαθητές του Γ2΄, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μέσω skype με την κυρία Χριστίνα Παπαδημητρίου, η οποία ασχολείται με την περίφημη τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας και ζει στη Στεμνίτσα Αρκαδίας.

Μας μίλησε για την ανάπτυξη της αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα κυρίως τα μεταβυζαντινά χρόνια. Μας εξήγησε, επίσης πως περίφημες καμπάνες που φτιάχτηκαν εκεί βρίσκονται σήμερα ακόμα και στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Φυσικά, ενθουσιαστήκαμε όταν μας έδειξε περίτεχνα δημιουργήματα των φοιτητών της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της περιοχής. Ακόμη, μας ανέφερε πως σήμερα χρησιμοποιούν κι άλλα υλικά όπως ελεφαντόδοντο, ακόμα και δέρμα από σαλάχι. Εντύπωση μας έκανε όταν μας είπε πως κοσμήματα, που φτιάχνονται για βασιλείς μπορεί να χρειαστούν κι έναν ολόκληρο χρόνο για να ολοκληρωθούν! Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνομιλία, από την οποία αποκομίσαμε χρήσιμες και πολύτιμες γνώσεις! Μάλιστα, πολλοί μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία μία μέρα να ασχοληθούν με την τέχνη αυτή!

Η δασκάλα και οι μαθητές

του Γ2′

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]