«Ο ΑΡΜΠΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΤΟΥ…..ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ» – Β΄2

Τι καλύτερο για να κλείσει όμορφα η εβδομάδα μας (3/11/23) από μια επίσκεψη στο εργαστήρι φυσικής του σχολείου μας; Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας «Ο Αρμπέν χάνει το δόντι του» που διδαχθήκαμε πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με τη στοματική υγιεινή.

Με απλά υλικά και με πολύ καλή διάθεση, εμπλακήκαμε σε μια σειρά πειραματισμών, διαδικασία η οποία μας πρόσφερε πολύτιμες γνώσεις μέσα από την παρατήρηση και την ανακάλυψη. Έτσι, καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η σωστή φροντίδα των δοντιών μας, όπως και ο τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος, προκειμένου να έχουμε μια υγιή οδοντοστοιχία. Στη συνέχεια εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας κάνοντας κατασκευές, συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας και εφαρμόζοντας όσα μάθαμε σε ένα ομοίωμα οδοντοστοιχίας.

Αναμφίβολα, μάθαμε πολλά χρήσιμα πράγματα, τα οποία θα εφαρμόζουμε καθημερινά στο εξής. Στο τέλος, όλοι μας πήραμε ένα αναμνηστικό δίπλωμα ως επιβράβευση της προσπάθειάς μας.

Οι μαθητές του Β2′

Comments are closed.
Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]