Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ Γ2′

Σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, εμείς οι μαθητές του Γ2′ δεχτήκαμε την ευχάριστη επίσκεψη του συγγραφέα Γιώργου Κατσέλη. Μας επισκέφθηκε με αφορμή το βιβλίο του “Η δέκατη τρίτη θέα και τα κλεμμένα γλυπτά”, το οποίο διαβάσαμε τη φετινή σχολική χρονιά.

Μέσα από αυτό το βιβλίο αποκομίσαμε σπουδαίες γνώσεις σχετικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα, που τα απέσπασε ο Λόρδος Έλγιν. Με τον κύριο Κατσέλη μιλήσαμε αρκετά για αυτό το βιβλίο καθώς και για τα υπόλοιπα που έχει γράψει. Ακόμα, αναπαραστήσαμε τη διαμάχη της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, από το αέτωμα του ναού. Του θέσαμε πολλές ερωτήσεις, ώστε να μάθουμε περισσότερα για τον ίδιο και για τα βιβλία του. Στη συνέχεια, δραματοποιήσαμε σκηνές από το βιβλίο όπως τη σκηνή, που η Μελίνα άγγιξε τα αγάλματα κι εκείνα ζωντάνευαν. Φυσικά, τραγουδήσαμε μαζί του και μιλήσαμε και για τη σπουδαία Μελίνα Μερκούρη! Ήταν μια υπέροχη επίσκεψη, που την ευχαριστηθήκαμε ιδιαίτερα!

 

Οι μαθήτριες του Γ1′

Κωνσταντίνα Μπαλή και  Μαριαλένα Νιέρη

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]