ΤΟ Β2′ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου 2019, εμείς, οι μαθητές του Β2′ επισκεφθήκαμε το λαογραφικό μουσείο της Αγγελικής Χατζημιχάλη, το οποίο στέγασε την οικογένεια της σπουδαίας λαογράφου και φιλοξένησε ανθρώπους της τέχνης, της επιστήμης και των γραμμάτων (Κ. Παλαμάς, Αγγ. Σικελιανός, Π. Δέλτα, Δ. Πικιώνης, κ.α.)

 

Εξερευνώντας  τους χώρους του μουσείου, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις πλούσιες συλλογές του, που περιλαμβάνουν έργα ξυλογλυπτικής, μεταλλοτεχνίας, αγγειοπλαστικής, παραδοσιακές φορεσιές, κεντήματα, χαλιά φτιαγμένα σε αργαλειούς, έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα της λαογράφου. Έτσι, γνωρίσαμε τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων, που έζησαν τον προηγούμενο αιώνα, όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά και στην επαρχία, όπως οι Σαρακατσάνοι, οι συνήθειες και οι ασχολίες των οποίων ξεδιπλώθηκαν ολοζώντανα μπροστά μας. Μέσα σε λίγες ώρες ταξιδέψαμε χρόνια πίσω και γίναμε κομμάτι της ιστορίας μας. Ήταν μια αξέχαστη επίσκεψη!!!

 

Οι μαθητές και η δασκάλα του Β2

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]