Το Γ2′ συνομιλεί μέσω skype με τη συγγραφέα, κα Σοφία Μαντουβάλου

Σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, είχαμε τη χαρά να ξεκινήσουμε τη μέρα μας καλημερίζοντας στην “παρέα“ μας  μέσω skype, τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κα Σοφία Μαντουβάλου.

Αφορμή για την όμορφη και εποικοδομητική συζήτησή μας στάθηκε το βιβλίο της “Το αγόρι, που διάβαζε στις κότες παραμύθια“, το οποίο διαβάσαμε στην τάξη μας στα πλαίσια του κεφαλαίου “Τα δικαιώματα των παιδιών“ της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Συζητήσαμε μαζί της για το περιεχόμενο του βιβλίου της, και για το πώς το εμπνεύστηκε. Κατανοήσαμε πως είναι σημαντικό όλα τα παιδιά παγκοσμίως να μη στερούνται το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Κλείσαμε τη συζήτησή μας με ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα, που θα φροντίσουμε να το κρατήσουμε για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας πως “Αν θέλεις πραγματικά, μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο“.

Την ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα μοιράστηκε μαζί μας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]