Δραστηριότητα ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές του τμήματος ΝΒ’ του νηπιαγωγείου και Α2′ του Δημοτικού αντίστοιχα, πραγματοποίησαν την δεύτερη συνάντησή τους στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο, που υλοποιείται καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια μας. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την τάξη της Α’ Δημοτικού, να γνωρίσουν τη δασκάλα καθώς και να συζητήσουν με τους μαθητές της Α’ και να μοιραστούν εμπειρίες, αλλά και προβληματισμούς. Στη συνέχεια, διαβάσαμε παραμύθι σχετικό με το θέμα που πραγματευόμαστε φέτος με την Α’ Δημοτικού, που αφορά τους Δεινόσαυρους. Τέλος, επεξεργαστήκαμε το παραμύθι όπου οι μαθητές της Α’ Δημοτικού και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ανέλαβαν την εικονογράφηση.

 Μας περιμένουν  και άλλες προγραμματισμένες δραστηριότητες όπως η σημερινή που θα μας βοηθήσουν  να είμαστε πανέτοιμοι για το Δημοτικό!

Comments are closed.
Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]