Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (τάξη Δ’)

Σήμερα, Τετάρτη 22/3/2023, επισκεφθήκαμε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Εκεί είδαμε και γνωρίσαμε πού μας χρησίμευε το φωταέριο. Σε εκείνο το εργοστάσιο δούλευαν πολλοί άνθρωποι, αρκετές ώρες για να φωτίζεται η πόλη. Οι εργάτες και οι οικογένειές τους περνούσαν από ιατρική εξέταση, επειδή ήταν σε έναν κλειστό χώρο που είχε μια περίεργη μυρωδιά από το κάρβουνο που έκανε κακό στους πνεύμονες. Γι’ αυτό τους έδιναν κάθε μέρα γάλα.

Αυτό το εργοστάσιο άνοιξε το 1854 και έκλεισε μετά από έναν αιώνα. Τα μηχανήματα τα έφερε ένας Γάλλος επιχειρηματίας και έχουν μείνει μέχρι και σήμερα. Όσον αφορά στο εσωτερικό του εργοστασίου γνωρίσαμε ποια αντικείμενα λειτουργούν με φωταέριο, όπως για παράδειγμα το γραμμόφωνο, ο φούρνος (όχι ο ηλεκτρικός σημερινός φούρνος). Η ξεναγός η κυρία Εύα, μας έμαθε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτή η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη!

Οι μαθητές της Δ’ τάξης

Αγγελική Κολωνιώτη και Λουκάς Γαντζόγιας

Comments are closed.
Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]