ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Σήμερα , Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, η τάξη μας επισκέφτηκε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στην Κηφισιά . Μια εξαιρετική ξεναγός μας μίλησε για τις τηλεπικοινωνίες από  τα αρχαία χρόνια έως και τις μέρες μας. Ύστερα γνωρίσαμε τρεις σημαντικούς άνδρες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τηλεπικοινωνία. Αυτοί ήταν: ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ,ο Σάμιουελ Μορς και ο Γουλιέλμο Μαρκόνι.

Το αποκορύφωμα της εκδρομής ήταν όταν φορέσαμε ποδιές και γίναμε κι εμείς μικροί επιστήμονες κάνοντας πειράματα σχετικά με τον ήχο και τον ηλεκτρομαγνητισμό. Μας άρεσε πάρα πολύ αυτή η εκδρομή αφού μέσα στις προθήκες υπήρχαν τηλέφωνα παλιά μέχρι και σημερινά που μαρτυρούσαν την ιστορία της τεχνολογικής τους εξέλιξης. Ήταν μια εποικοδομητική εκπαιδευτική εκδρομή που μας εξέπληξε θετικά με την ποικιλία και την ποιότητα των δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές του Στ2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]