ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΤΜΗΜΑ Γ2′

Σήμερα, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές του Γ2′ παρακολουθήσαμε, μάθαμε και πειραματιστήκαμε πάνω στο ενδιαφέρον και μυστήριο ταξίδι της τροφής.

Αφού ενημερωθήκαμε για τα στάδια που ακολουθεί η τροφή από τη μάσηση έως την εν μέρει μετατροπή της σε ενέργεια και αποβολή της τοποθετήσαμε τα όργανα στο ανθρώπινο ομοίωμα και κατόπιν προβήκαμε σε δύο πειράματα και σαν μικροί επιστήμονες καταλήξαμε στο συμπέρασμα της διάσπασης του αμύλου απ΄το σάλιο και στη διάλυση των λιπων χάρις στη χολή! Το σπουδαιότερο όμως συμπέρασμα είναι πως ο οργανισμός είναι με σοφία και τελειότητα πλασμένος κι εμείς προκειμένου να έχουμε υγιές σώμα οφείλουμε να τρεφόμαστε σωστά και να γυμναζόμαστε τακτικά!

 

Οι μαθητές του Γ2′

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]