ΤΟ Γ1′ ΛΕΕΙ “ΟΧΙ“ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής βίας στάθηκε αφορμή για να προβληματιστούμε και να εμπλακούμε όλοι εμείς οι μαθητές του Γ1′ σε μία σειρά δραστηριοτήτων, που έλαβαν χώρα στην τάξη μας σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι “Τα μπαλόνια της φιλίας“ και στη συνέχεια αξιοποιήσαμε ένα ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο μας επέτρεψε να γίνουμε εικονικοί μάρτυρες μιας ιστορίας εκφοβισμού. Επιπρόσθετα, οι εφαρμογές του μας πρόσφεραν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τόσο την πλευρά του θύτη όσο και την πλευρά του θύματος και το σημαντικότερο να δώσουμε εμείς το τέλος, που κατά την κρίση μας και άρμοζε. Για να θυμόμαστε όλα όσα μάθαμε, φτιάξαμε μια αφίσα εναντίον του εκφοβισμού. Σύνθημά μας: “ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ , ΟΧΙ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΞΥΛΟ“.

 

Οι μαθητές του Γ1′

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]