ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ, ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ Α1′

Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, επισκεφθήκαμε το εργαστήρι φυσικών, για να … μαγειρέψουμε ! Θέλοντας να συνδυάσουμε τη φυσική με τη μαγειρική, επιχειρήσαμε να φτιάξουμε σοκολατάκια!

Στην αρχή συζητήσαμε για δυο πολύ σημαντικές έννοιες της φυσικής, τη θερμότητα και τη θερμοκρασία και μέσα από πολλά παραδείγματα εντοπίσαμε τη διαφορά τους. Έπειτα τοποθετήσαμε  ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι, μετρήσαμε και σημειώσαμε τη θερμοκρασία του. Προσθέσαμε κρύο νερό  και παρατηρήσαμε την πτώση της θερμοκρασίας. Στη συνέχεια ακολούθησε αυτό που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία. Μαύρη σοκολάτα, μπεν μαρί, σιγανή φωτιά και καλό ανακάτεμα… Μύρισε όλο το σχολείο σοκολάτα!!! Καλή μας όρεξη!!!

Οι μαθητές και η δασκάλα του Α1′

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]