Δεύτερη δραστηριότητα μετάβασης στην Α’ Δημοτικού (για τους μαθητές του νηπιαγωγείου)

Σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά δραστηριότητα μετάβασης, όπου οι μικροί μας μαθητές επισκέφτηκαν το χώρο του δημοτικού σχολείου.

Το θέμα που πραγματευόμαστε φέτος στην μετάβαση, είναι η διαφορετικότητα. Έτσι λοιπόν, πήγαμε στην Α’ τάξη, γνωρίσαμε την κυρία Βίκυ, την δασκάλα και αφού μας καλωσόρισαν όλοι μαζί, διαβάσαμε στον διαδραστικό πίνακα το παραμύθι «ο βάτραχος και ο ξένος». Στη συνέχεια συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας, όπου οι μαθητές της Α’ τάξης έγραψαν τους διαλόγους μεταξύ του Βάτραχου και του ποντικού, ενώ τα παιδιά του νηπιαγωγείου ζωγραφίσαμε τους δύο ήρωες. Και έτσι, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η πρώτη επαφή των παιδιών μας με το χώρο του δημοτικού ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και η επόμενη δράση.

Η νηπιαγωγός του τμήματος Νβ’

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]