Εκπαιδευτικό δράμα “Ο εγωιστής Γίγαντας“ – τμήμα Γ2′

Με αφορμή τη γνωριμία μας με το αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, εμπλακήκαμε σε μια διαδικασία διερεύνησης και εσωτερικής αναζήτησης μέσω του εκπαιδευτικού δράματος.

Το θέμα, που μας απασχόλησε ήταν η κτητικότητα και τα κατευθυντήρια ερωτήματά μας, “γιατί θέλω να είναι κάτι αποκλειστικά δικό μου;“ και “ποιες είναι οι συνέπειες της κτητικότητας;“. Συμμετείχαμε σε ομαδική κατασκευή του κήπου του Γίγαντα και μέσα από τεχνικές του θεάτρου, όπως “η ανίχνευση σκέψης“, “ο κινητικός αυτοσχεδιασμός“, “οι μαθητές σε ρόλο“, “ο διάδρομος συνείδησης“ καθώς και η “συζήτηση σε κύκλο“, καταφέραμε να κατανοήσουμε τι σημαίνει “δικό μου“, πόσο μεγάλη αξία έχει να μοιράζομαι και πως είναι καλό στη ζωή να είμαστε αλτρουιστές. Χαρήκαμε και απολαύσαμε ιδιαίτερα αυτή τη δραστηριότητα.

 

Οι μαθητές και η δασκάλα του Γ2′

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]