Επίσκεψη στην αρχαία αγορά της Αθήνας – Τμήμα Δ1′

Σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, η τάξη μας επισκέφθηκε την Αρχαία Αγορά της Αθήνας, όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη Στοά του Αττάλου, το Ηφαιστείο, καθώς και το Ωδείο του Αγρίππα.

Καθώς προχωρούσαμε στην Αγορά, αντικρίσαμε την Στοά του Αττάλου, ένα κτίριο μήκους 116 μέτρων, που λειτουργούσε ως εμπορικό κέντρο με 21 καταστήματα. Είδαμε αγάλματα με τους θεούς του Ολύμπου και αθλητές, όστρακα όπου πάνω σε αυτά οι Αθηναίοι πολίτες σκάλιζαν το όνομα αυτού που πίστευαν πως έπρεπε να εξοριστεί από την πόλη. Το Ηφαιστείο, στο οποίο βρεθήκαμε είναι ένα μνημείο δορικού ρυθμού, εικαζόταν πως ήταν αφιερωμένο  στον Θησέα και έτσι η περιοχή ονομάστηκε Θησείο. Επίσης, θαυμάσαμε το Ωδείο του Αγρίππα και παίξαμε ένα παιχνίδι με θέμα τον εξοστρακισμό. Ήταν μια επίσκεψη που όλοι θα θέλαμε να ξανακάνουμε!

 

Η μαθήτρια του Δ1′

Χαρά Καμαρινοπούλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]