Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης – Τμήμα Δ2

Σήμερα, 13 Μαρτίου, οι μαθητές του Δ’2 επισκέφτηκαν το Μουσείο Ακρόπολης και περιηγήθηκαν στον χώρο της μόνιμης έκθεσής του.

Αρχικά, μετά την είσοδό τους, βρέθηκαν στην αίθουσα των κλιτύων της Ακρόπολης, όπου φυλάσσονται μικροαντικείμενα που έχουν ανασκαφεί και τα οποία προέρχονται κυρίως από ιερά που ήταν ιδρυμένα στις πλαγιές του βράχου. Συνεχίζοντας, στην αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, θαύμασαν τους περίφημους κούρους και κόρες αλλά και άλλα γλυπτά που είχαν δημιουργηθεί από τους Αθηναίους ως και την εποχή των Περσικών Πολέμων. Πριν φτάσουν στην αίθουσα του Παρθενώνα, ήρθαν σε επαφή με τις συλλογές από τα Προπύλαια, τον ναό της Αθηνάς Νίκης και το Ερέχθειο, όπου το ενδιαφέρον τους κέντρισαν οι επιβλητικές πέντε Καρυάτιδες. Τέλος, στην αίθουσα του Παρθενώνα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τμήματα της ζωφόρου του ναού και να μελετήσουν και άλλες μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες του λαμπρού αυτού οικοδομήματος. Αναμφίβολα, ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη σχετιζόμενη με το μάθημα της ιστορίας και τα παιδιά αποχώρησαν γεμάτα νέες εμπειρίες, εικόνες και θαυμασμό για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]