Η συγγραφέας κα Σοφία Μαντουβάλου στην τάξη μας – Τμήμα Γ1′

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην τάξη μας τη συγγραφέα κα Σοφία Μαντουβάλου, που έχει συγγράψει το βιβλίο “Το αγόρι που διάβαζε στις κότες παραμύθια“.

Το βιβλίο αυτό, που το διαβάσαμε και το επεξεργαστήκαμε στην τάξη με τη δασκάλα μας τους προηγούμενους μήνες, αποτέλεσε την αφορμή, για να συζητήσουμε μαζί της για σημαντικά θέματα, όπως η ισότητα των δύο φύλων, το δικαίωμα στη μόρφωση, την ελευθερία λόγου, αλλά και να θίξουμε το ζήτημα του αναλφαβητισμού.

Φυσικά, συζητήσαμε για το πόσο σπουδαίο είναι να πιστεύεις στα όνειρά σου και να τα πραγματοποιείς, αλλά και για την αξία, που έχει να προσπαθείς για να φτιάξεις έναν καλύτερο κόσμο. Η κα Μαντουβάλου ήταν πρόσχαρη και πολύ προσιτή, μας μίλησε για την καθημερινότητά της, για την οικογένειά της, για το πώς έγινε συγγραφέας, για τις σπουδές της, αλλά και για τα βραβεία που έχει κερδίσει μέσα από τη δουλειά της στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Τέλος, μας υπέγραψε τα βιβλία μας με μια ιδιαίτερη και προσωπική αφιέρωση, για να τη θυμόμαστε. Την ευχαριστούμε θερμά, που περάσαμε μαζί της ένα πολύ όμορφο και εποικοδομητικό πρωινό.

 

Οι μαθητές και η δασκάλα του Γ1′

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]