Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης “Κι από Σμύρνη … Σαλονίκη” – Τάξη Στ’

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στον Ελληνικό Κόσμο, τα δύο τμήματα της Στ’ Δημοτικού μαζί με τους δασκάλους μας παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση “Κι από Σμύρνη … Σαλονίκη“  που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση.

Η παράσταση αφορούσε τον πόνο του ξεριζωμού των Μικρασιατών οι οποίοι κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη και προσπάθησαν να βρουν εργασίες. Στην πορεία της παράστασης, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τον πόνο των ξεριζωμένων που ήρθαν από πόλεμο και κατέληξαν πάλι σε πόλεμο με την έναρξη του Α’ παγκοσμίου. Η παράσταση είχε πολλές σημαντικές ιστορικές αναφορές που αναμφίβολα θα με βοηθήσουν καθώς συνδέονται με τα σύγχρονα γεγονότα. Το θεατρικό είχε πλούσια σκηνικά, μεγάλο θίασο και λόγια που καθήλωναν τους θεατές. Ήταν πραγματικά μια απ’ τις καλύτερες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει!

Η μαθήτρια της Στ’

Μάρθα Γλωσσιώτη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]