Επίσκεψη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Τμήμα Νβ’

Σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου το τμήμα Νβ’ του νηπιαγωγείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο πολιτισμού  ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι μαθητές  μας κλήθηκαν να δώσουν τις απαντήσεις τους μέσα από μια διαδρομή εξερεύνησης της εικαστικής δημιουργίας και φιλοσοφίας του Takis, όπου οι αόρατες δυνάμεις της φύση γίνονται ορατές! Τον «χάρτη» της διαδρομής έδωσε αρχικά ένα φανάρι που μοιάζει με ταμπέλα, πλήθος χρωματιστών γιγάντων που χορεύουν έξω από την Εθνική Λυρική Σκηνή και επτά πλανήτες που μοιάζουν να έπεσαν σαν σπόροι στην πράσινη οροφή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Στο τέλος του προγράμματος οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με σπείρες και μαγνήτες και να δημιουργήσουν τα δικά τους κινούμενα γλυπτά, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν και τα σιντριβάνια που “χόρευαν”, όπως είπαν τα ίδια τα παιδιά.

Comments are closed.
Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]