Σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, τα παιδιά του Ν1Α παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φροντίζω με τέχνη» στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
Εστιάζοντας στη σταδιακή μετάβαση από το ατομικό στο συλλογικό, η έκθεση ακολουθούσε τέσσερις βασικούς άξονες: Φροντίζω τη σωματική, ψυχική, πνευματική και δημιουργική υγιεινή του εαυτού μου, Φροντίζω την οικογένεια και την τρίτη ηλικία, Φροντίζω την πόλη και το περιβάλλον, Φροντίζω τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ενώ σε κάθε ενότητα αντιπαραβαλλόταν και μία εικόνα αντι-φροντίδας με τις επακόλουθες επιπτώσεις. Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας από τη νηπιακή ηλικία, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης.
Μέσα από ζωγραφιές άλλων παιδιών, ο εκπαιδευτής του Μουσείου εκμαίευσε από τους μικρούς μαθητές τι πρέπει να κάνουν για να φροντίζουν: τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, την τρίτη ηλικία, το αστικό και φυσικό περιβάλλον, τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Για να εμπεδώσουν όσα έμαθαν, έπαιξαν παιχνίδια όπως παρατήρηση και εξερεύνηση αντικειμένων στους πίνακες και παντομίμα. Φορούσαν επίσης μάσκες και έψαχναν στους πίνακες να βρουν το αντίστοιχο θέμα. Στο τέλος ζωγράφισαν τις δικές τους ζωγραφιές αξιοποιώντας δημιουργικά και με έμπνευση τα πρωτόλεια σχέδια που τους δόθηκαν.
Η Νηπιαγωγός του Ν1α’


Αφήστε μια απάντηση