Σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, από το εργαστήρι «Χρωματιστές Μέρες » τα τμήματα Ν’2 και Ν1’Α, παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Ξεμπερδεύοντας τον κόσμο των συναισθημάτων».
Το πρόγραμμα πραγματεύεται τον κόσμο των συναισθημάτων .Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένας ξεχωριστός τομέας και στις μικρές ηλικίες μπορούμε να την προσεγγίσουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Έτσι λοιπόν και σήμερα στο θεατρικό παιχνίδι που παρακολουθήσαμε συμμετείχαμε μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.
Στην αρχή καθισμένοι σε κύκλο δείχνοντας τα συναισθήματά μας μέσα από τις εκφράσεις μας. Έπειτα μέσα από ένα κινητικό παιχνίδι δραματοποίησης πήγαμε έναν περίπατο στο δάσος συναντώντας όλα τα συναισθήματα.Μεταμορφωθήκαμε ακόμη και σ’ ένα ποτάμι που πότε ήταν ήρεμο πότε χαρούμενο και πότε ορμητικό και κυλούσαν κάθε φορά τα νερά του με τρόπο ανάλογο. Εκφράσαμε τα συναισθήματά μας και μέσα από παιχνίδι μίμησης, τη γνωστή παντομίμα και αφού πια καταλάβαμε την αξία των συναισθημάτων, τα κλείσαμε όλα μέσα σ’ ένα χαρτί με μια όμορφη ζωγραφιά που πήραμε σπίτι μας!
Περάσαμε πολύ όμορφα σήμερα και μάθαμε καινούργια πράγματα!
Οι μαθητές και οι νηπιαγωγοί των τμημάτων Ν1α΄και Ν2′


Αφήστε μια απάντηση