Το Β2′ επισκέπτεται το μουσείο Λούλη

Σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, εμείς οι μαθητές του Β2, επισκεφθήκαμε το μουσείο Λούλη, το μουσείο της μεγαλύτερης αλευροβιομηχανίας στην Ελλάδα. Εκεί μας υποδέχτηκε μια χαμογελαστή κυρία που μας ξενάγησε στους υπερσύγχρονους χώρους του.

Μας μίλησε για τα είδη των δημητριακών, την θρεπτική τους αξία και θέση στην διατροφή μας. Στη συνέχεια μας ενημέρωσε για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και μας έδωσε συμβουλές προκειμένου να περιορίσουμε την σπατάλη των τροφίμων. Το μεγαλύτερο, όμως,  μας το επιφύλασσε για το τέλος. Μας οδήγησε σε μια μεγάλη κουζίνα όπου φορέσαμε την ποδιά μας, ζυμώσαμε το δικό μας ψωμί, το οποίο ψήσαμε στον ξυλόφουρνο. Σε λίγη ώρα η μυρωδιά του ζεστού ψωμιού μας έσπασε τη μύτη. Όταν μάλιστα το δοκιμάσαμε, η γεύση του μας αποζημίωσε. Φεύγοντας αποχαιρετήσαμε την κυρία και εκείνη, για να μας ευχαριστήσει, έδωσε σε όλους μας από ένα δωράκι. Σίγουρα την επίσκεψη αυτή θα την θυμόμαστε για πολύ καιρό!

Η μαθήτρια του Β2′

Λυδία Καζαμία

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]