Το Γ1′ συνομιλεί μέσω Skype με τη συγγραφέα κα Αγγελική Δαρλάση

Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, εμείς οι μαθητές του Γ1′, είχαμε τη χαρά και την τιμή να ξεκινήσουμε τη μέρα μας συνομιλώντας μέσω Skype με τη συγγραφέα κα Αγγελική Δαρλάση.

Αφορμή για αυτή τη συνομιλία μας στάθηκε το σπουδαίο έργο του Σαίξπηρ “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας“, το οποίο έχει διασκευάσει για παιδιά (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) και αποτελεί τη φετινή διαθεματική μας εργασία.

Συζητήσαμε μαζί της για το υπέροχο αυτό έργο του Σαίξπηρ, για τους ήρωές του, που ξεχωρίσαμε κι εμείς κι εκείνη, ενώ μάθαμε πως ο Σαίξπηρ τοποθετεί την ιστορία του έργου τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, που είναι η μικρότερη και στην Αγγλία θεωρείται μαγική.

Βέβαια, είχαμε φυσικά την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την ίδια και να συζητήσουμε μαζί της για το πώς έγινε συγγραφέας, για την ενασχόλησή της με τη θεατρική αγωγή και τη δημιουργική γραφή, καθώς και για τα βιβλία, που έχει συγγράψει. Αναμένουμε με χαρά, μάλιστα, το νέο βιβλίο της, τη διασκευή του κορυφαίου έργου του Βιζυηνού “Το μόνο της ζωής του ταξείδιον“.

Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τον χρόνο που μας διέθεσε και φυσικά για όλα όσα μοιράστηκε μαζί μας. Θα κρατήσουμε τη συμβουλή της να διαβάζουμε πολλά βιβλία, για να καλλιεργήσουμε τη φαντασία μας!

Οι μαθητές και η δασκάλα του Γ1′

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]