Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα (Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου) εμάς τους μαθητές του Β΄2 όταν ανοίξαμε την πόρτα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν τα αυτιά μας δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα και η μυρωδιά της ζεστής σοκολάτας, που ήταν διάχυτη στον χώρο προμήνυε ότι κάτι όμορφο θα ακολουθούσε. Χωρίς να χάσουμε χρόνο, λοιπόν, πήραμε τις θέσεις μας περιμένοντας όσα θα ακολουθούσαν. Με πολλή ενδιαφέρον ακούσαμε την αφήγηση του βιβλίου του αγαπημένου μας συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά «Ένα ελατάκι για τον Τάκη» . Η αφιέρωση του ίδιου του συγγραφέα στην αρχή του βιβλίου αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον μας:
«Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω σε σ΄ όλα τα παραμελημένα δέντρα των πολυσύχναστων δρόμων που θα ήθελαν να τα στολίσει κάποιος µια χριστουγεννιάτικη νύχτα».
Έξυπνη, ευρηματική, χιουμοριστική και πολύ τρυφερή η ιστορία αμέσως μας μάγεψε και παίρνοντάς μας απ΄το χέρι μας οδήγησε στα μονοπάτια της δημιουργικής γραφής, όπου ξεδιπλώσαμε το συγγραφικό μας ταλέντο. Ήταν ένα απολαυστικό πάρτι φιλαναγνωσίας στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Περάσαμε τόσο όμορφα που αποφασίσαμε πως θα το επαναλάβουμε σίγουρα το νέο έτος.
Οι μαθητές του Β2′



Αφήστε μια απάντηση