Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο (Τάξη Δ’)

Σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ήταν μια ξεχωριστή μέρα διότι πήγαμε σχολική εκδρομή στο πολεμικό μουσείο. Εξωτερικά είχε παμπάλαια κανόνια από πλοία αλλά και κανονικά. Εσωτερικά ήταν ευρύχωρο, φωτεινό και μεγάλο. Με το που μπήκαμε μέσα, δεξιά μας αντικρίσαμε την ”Έξοδο του Μεσολογγίου” σε αναπαράσταση με αγάλματα κια τυχαία το μάτι μου πήρε μια μάνα να σκοτώνει κλαίγοντας το παιδί της. “Γιατί άραγε; ” αναρωτήθηκα και ρώτησα γεμάτη απορία τον ξεναγό και μου είπε πως αν δεν το σκότωνε οι Τούρκοι θα κακοποιούσαν τη μάνα, θα έπαιρναν το παιδί και αργότερα όταν πλέον μεγάλωνε θα πολεμούσε έναντια στους Έλληνες.

Μετά αναφερθήκαμε στη Φιλική Εταιρεία που αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που την είχαν δημιουργήσει ήταν ο Τσακάλοφ, ο Ξανθός και ο Σκουφάς.

Τέλος μας έδειξαν και μας εξήγησαν την ιστορία του Καποδίστρια. Τα συναισθήματά μου είχαν γεμίσει από χαρά και το μυαλό μου ήταν σαν παραφουσκωμένο μπαλόνι. Αυτό που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση ήταν ο πίνακας με τον Παππά. Συνηστώ σε όλους να το επισκεφθούν διότι θα μάθουν πολλά και νέα πράγματα για το παρελθόν.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης

Διονυσία Μωραΐτη και Μάριος Δρέττας

Comments are closed.
Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τάξεων 4Schools
Για σύνδεση στη ΝΕΑ πλατφόρμα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πατήστε
ΕΔΩ
Δημιουργικές Εργασίες

Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας εφαρμόζει το θεσμό των συνθετικών δημιουργικών εργασιών, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, υλοποιώντας κάθε διδακτικό έτος και ανά τάξη ένα σύνολο σχεδίων εργασίας (project).
Επικοινωνία
Η σχολή μας
  • Β.Μοσκόβη 6-Λεβιδίου 32
  • Κολωνός 10442 Αθήνα
  • 210 51.29.959
  • [email protected]